Svår lastad häst?

Jag har själv vart med om att en häst fått panik i transporten. vi var på en tävling, för rätt många år sedan så hyrde jag en B-ponny som heter oliver och han var inte svår lastad men han kunde inte stå själv i en transport. men denna gången åkte han med en anna häst där bak.
 
när jag hade hoppat första klassen så lastade vi honom så han skulle få vila sig till den andra klassen, vi gick till kafeterian och åt lite, och gick sedan tillbaka till transporten för att kolla hö och vatten.
 
när vi kommer till transporten hör vi skrianden och hela transporten gungar och vinglar där inne står oliver och har fullständig panik! Jag får ju själv panik och bara börjar stört gråta, det ser ju alltid hemskare ut en vad det är. Och vi kunde inte gå in i transporten då skulle vi ju bli ihjäl trampade.
 
så det vi får göra är helt enkelt att öppna bakersta rampen precis när vi har öppnat den står hästen redan på utsidan då har han slitit låsa sig och krupit under den bakersta bommen.
men tur att inget vätre hände iallafall!
 
min frisör berättade när hennes häst fick panik och slog sitt huvud blodigt så dom fick sy 34 stygn i huvudet på hästen.
 
dom skulle iväg på en tävling så lånade dom en transport, och så i svängarna så sprakade hästen i transporten, men dom kommer ändå fram till lidsköping där tävlingen var. När dom kommer fram så har hästmästarnas av sig nästan halva skon, och hÖsten blev även halt. 
 
så när hovslagaren har varit där åker dom direkt hem igen, när dom nästan framme, dom är vid stora höga, och dom hade stallet jörlanda, då sparkar hästen extra mycket så dom bestämmer sig för att gå ut och titta till hästen.
 
när hon kommer ut ser hon hur transportglasefönstret längst fram är borta och det är massa blod hon får ju panik så dom tittar in i transporten, då har hösten lyckats ta sig över bommen slått i huvudet i glasrutan längst fram och gjort sönder den, så hon hänger med nacken lite vriden så om hon skulle få panik knäcker hon nacken, men till slut lyckas hon komma över bommen och så ligger hästen längst fram i transporten på den smalaste ytan, dom ringde ju självklart 112 men när dom kom fram så hade ju det mesta löst sig, och när veterinären kom bestämde dom sig att försöka köra hem hästen för veterinären gav den smärtstilland
 
så dom körde hem hästen FÖRSIKTIGT när dom kom hem fick hästen 34 stygn i huvudet. Men hon hade bara skadat sig i huvudet hon svar inte halt eller någonting. 
 
Så det slutade ju "bra" för dom...
 
FRÅGA TILL DIG!:
har du själv någon häst som är svår lastad, eller får panik i transporten, kan inte stå själv i en transport för då får den panik, eller hyr du en sådana häst? Kommentera och driv disskussionen vidare ;)
//Sofie
(bilden är inte på någon utav hästarna)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu